Fysio Berflo Fysio Berflo Afspraak maken

Dry Needling

Wat is Dry needling?

Dry needling is een redelijk nieuwe behandelmethode die wordt toegepast in de Fysiotherapie. Tijdens een dry needling behandeling worden met behulp van speciale technieken spieren aangeprikt waardoor de spieren snel en voor een langere tijd ontspannen. Bij Dry needling wordt gebruik gemaakt van droge acupunctuurnaalden, er wordt hierbij dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur, zo worden er bij acupunctuur vaak meerdere naalden oppervlakkig in het lichaam gezet terwijl bij Dry needling meestal gebruik wordt gemaakt van één naald waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt.

 

Triggerpoints

Dry needling richt zich op zogenaamde triggerpoints in een spier. Triggerpoints (ook wel spierknopen genoemd) zijn kleine verkrampingen in een spier. Deze verkrampingen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld oerbelasting, stress of verwondingen. Triggerpoints worden vaak ervaren als pijnlijke verhardingen die de volgende klachten kunnen veroorzaken:

  • Uitstralende pijn
  • Een verminderde bewegingsuitslag
  • Verminderde kracht
  • Tintelingen in armen en benen
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid

 

Hoe verloopt de behandeling?

Om de triggerpoints te behandelen maakt de fysiotherapeut gebruik van een klein dun naaldje waarmee in de spier wordt geprikt. Het inbrengen van het naaldje voel je niet of nauwelijks. Na het aanprikken blijft het naaldje enkele seconden zitten waarna de therapeut het naaldje weer verwijdert. De behandeling heeft meestal direct een verlichtend effect. Zo kan de spier soepeler aanvoelen en de beweeglijkheid toenemen, ook is de pijn vaak aanzienlijk minder na de behandeling.

 

info@fysioberflo.nl

© 2024 Fysio Berflo B.V. Alle rechten voorbehouden - Privacy verklaring - powered by Tatof

Direct een afspraak maken

Vul onderin uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

    Sluiten