Fysio Berflo Fysio Berflo Afspraak maken

Bekkenfysiotherapie

Wat is Bekkenfysiotherapie?

Behandeling en preventie van klachten in het gebied van buik, bekken en lage rug  hoort bij de specialisatie bekkenfysiotherapie. De bekkenbodemspieren hebben een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten, tevens spelen ze samen met het benige bekken een rol bij de houding en beweging.

In de periode rond de zwangerschap kunnen bekkenklachten voorkomen, bekkenfysiotherapie kan dan preventief en behandelend zijn. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodemspieren en de bekkenorganen beïnvloeden elkaar over en weer. Een stoornis van de bekkenbodemspieren kan bijvoorbeeld leiden tot blaas- of darmklachten en omgekeerd. De spieren kunnen te zwak zijn of juist te gespannen of ze worden niet op het juiste moment gebruikt. Niet iedereen voelt deze spieren waardoor bewuste controle soms niet mogelijk lijkt. De bekkenfysiotherapeut kan u helpen de controle hierover te herwinnen.

Klachten kunnen optreden bij zowel mannen, vrouwen als kinderen, Bekkenfysiotherapie is fysiotherapie bij bekkenklachten. Meer informatie vindt u op www.nvfb.nl

© 2024 Fysio Berflo B.V. Alle rechten voorbehouden - Privacy verklaring - powered by Tatof

Direct een afspraak maken

Vul onderin uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

    Sluiten