Fysio Berflo Fysio Berflo Afspraak maken

Bewegingsagogie

Bewegingsagogie is, kort en simpel gezegd, het stimuleren van beweging. Een bewegingsagoog en een cliënt werken met behulp van sport en spel naar een gewenst eindresultaat toe. Dat kan het verbeteren van de conditie zijn of het aanleren van bepaalde vaardigheden. Voorbeelden van behandelmethodes op dit gebied zijn het toepassen van algemene bewegingsstimulering, bewegen voor ouderen, zwemles en het creëren van ontspanning voor mensen met een meervoudige handicap.

 

Een recent voorbeeld van een geslaagd revalidatietraject is dat van een patiënte van 26 jaar, die bewegingsangst had na een knieoperatie (Voorste kruisband blessure) en haar knie niet durfde te belasten. Via een ski-spel op de Wii (spelcomputer) werd  spelenderwijs  het gebruik van haar been gestimuleerd. Op deze manier konden we de belasting van haar knie langzaam opvoeren, met als resultaat dat ze na acht maanden weer volledig spelgericht kan sporten.

 

Bewegingsagogie in combinatie met fysiotherapie is een perfect hulpmiddel om mensen zo snel mogelijk van hun kwaal of blessure af te helpen.

© 2024 Fysio Berflo B.V. Alle rechten voorbehouden - Privacy verklaring - powered by Tatof

Direct een afspraak maken

Vul onderin uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

    Sluiten