Fysio Berflo Fysio Berflo Afspraak maken

Oncologiefysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut richt zich specifiek op het behandelen van problemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. Mogelijke klachten/problemen zijn: stijfheid van gewrichten, spierkrachtvermindering, stug littekenweefsel, huidveranderingen, fibrose, conditieverlies, pijnklachten, oedeem, vermoeidheid of onzekerheid over belasten (wat kan ik, wat mag ik).

Behandelingen kunnen gegeven worden in alle fasen van de ziekte: voor, tijdens of na een behandeling, in de palliatieve of in de terminale fase. Training vooraf aan een operatie kan uw spierkracht en conditie verbeteren zodat er een verbeterde uitganspositie is voor de operatie en het herstel vaak beter is.

Tussen de behandelingen ( bv tussen de chemotherapiebehandelingen ) door kan U werken aan de optimalisatie van de beweeglijkheid of conditie. Vermoeidheidsklachten, conditieverlies  na behandeling ? Trainen onder begeleiding kan U  een verbeterde conditie geven en een vermindering van vermoeidheidsklachten. Kanker heeft niet alleen lichamelijke gevolgen maar ook psychische en sociale gevolgen. Begeleiden, coachen, informeren of verwijzen naar derden is tevens een taak voor de oncologiefysiotherapeut.

Voor meer informatie over oncologiefysiotherapie

de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie binnen de Lymfologie : de NVFL. www.nvfl.nl
NOFON : Netwerk Oncologie Fysiotherapie Oost Nederland

Binnen onze praktijk : Herma Jansink, oedeem-oncologiefysiotherapeut

 

 

Binnen onze praktijk : Herma Jansink, oedeem-oncologiefysiotherapeut

© 2024 Fysio Berflo B.V. Alle rechten voorbehouden - Privacy verklaring - powered by Tatof

Direct een afspraak maken

Vul onderin uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

    Sluiten