Fysio Berflo Fysio Berflo Afspraak maken

VOSERGO Ergotherapiepraktijk

Mijn naam is Vera Oude Sanderink – Oude Steenhof. Ik ben (kinder) ergotherapeut en ben in september 2018 gestart met mijn eigen praktijk: VOSERGO Ergotherapiepraktijk.

 

VOSERGO staat voor kwaliteit en betrokkenheid. Een plek waar de patiënt zich gehoord en gesteund voelt en waarbij we samen werken aan verbetering of behoud van de zelfstandigheid en de kwaliteit van leven. Dit gebeurt vaak in samenwerking met andere behandelaars, zoals (kinder) fysiotherapeuten, logopedisten en psychologen.

 

In mijn praktijk zie ik zowel (jong) volwassenen als kinderen met allerlei klachten en beperkingen. Het doel van ergotherapie is om mensen in staat te stellen zo zelfstandig mogelijk te functioneren in het dagelijks leven. Ergotherapie richt zich niet op de ziekte of de aandoening, maar op de praktische gevolgen ervan bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Denk hierbij aan beperkingen die mensen kunnen ervaren bij chronische pijn en vermoeidheid, neurologische aandoeningen of bijvoorbeeld whiplash-achtige klachten. Werken, het huishouden, vrijwilligerswerk of de kind verzorging vallen dan vaak zwaar, of lukken zelfs helemaal niet meer. Of bij kinderen met prikkelverwerkingsproblemen, concentratie-/aandachtsproblemen, moeite met de fijne motoriek, het (voorbereidend) schrijven of binnen het planmatig werken (hoe pak je een taakje aan). Het valt dan vaak zwaar om mee te komen op school of aansluiting te vinden met leeftijdsgenootjes.

Als ergotherapeut richt ik mij op de taken die voor de patiënt belangrijk zijn, bij voorkeur op de plaats waar de problemen zich voordoen; thuis, op school of op het werk. Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden om die taken weer op te pakken. Dit lukt vaak weer door begeleiding in energie-management en het lichaam op een juiste manier te gebruiken in deze taken. Ook bij kinderen zien we vaak mooie veranderingen na een periode van training en/of begeleiding.

Maar ook als een beperking niet opgelost kan worden door training/begeleiding kan een ergotherapeut iets voor de patiënt betekenen. Denk hierbij aan de begeleiding en advisering rondom voorzieningen en hulpmiddelen via de gemeente, het UWV of de zorgverzekering.

Mocht u vragen hebben, dan ben ik telefonisch bereikbaar (via 06-11744156) van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00. Tijdens behandelingen kan ik de telefoon niet opnemen. Ik zal u dan zo spoedig mogelijk terugbellen.

 

Hartelijke groet,

Vera Oude Sanderink

(kinder) ergotherapeut

Aanwezig bij Fysio Berflo: maandagochtend en woensdagmiddag.

 

 

Tel.: 06-11744156

info@vosergo.nl

www.vosergo.nl

 

 

© 2024 Fysio Berflo B.V. Alle rechten voorbehouden - Privacy verklaring - powered by Tatof

Direct een afspraak maken

Vul onderin uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

    Sluiten